تاریخچه سیزده بدر | سیزدهی که نحس نیست !!

سیزده عدد نحسیه. چه جمله آشنایی !! همه ما از بچگی، این جمله رو شنیدیم و شاید در ادامه، یک نفر بوده که از عدد سیزده دفاع می کرده و جلوی همه می ایستاده تا ثابت کنه عدد سیزده نه تنها نحس نیست، بلکه خیلی هم خوش یمنه، اون یک نفر همیشه توی جمع من بودم. شما هم هروقت با همچین شخصی برخورد کردین، ازش بپرسین که روز سیزدهم ماه متولد شده یا نه. مهمترین وقتی که در مورد این مطلب بحث میشه، روز طبیعت یا همون روز سیزده بدره، همون روزی که مردم اعتقاد دارن که باید با رفتن به طبیعت نحسیش رو از بین ببرن یا درواقع، سیزده رو به در کنن، اما نکته مهم اینجاست که این روز اصلا از دید ایرانیان باستان نحس نبوده و اتفاقا نشانه خوش یمنی به حساب می اومده. برای اینکه با تاریخچه سیزده بدر آشنا بشیم و بدونیم این حرف و حدیث ها از کجا اومده، پیشنهاد می کنم که تا آخر با ما همراه باشین.

بلیط دبی
سیزده بدر
سیزده بدر

سیزده بدر، پیر و فرتوت یا جوان و برومند ؟؟!!

درمورد تاریخچه سیزده بدر، عقاید گوناگونی وجود داره. هرکسی نظری درمورد ریشه و تاریخچه سیزده بدر داره، بعضی از این نظرات از دل اسناد تاریخی بیرون میان و بعضی دیگه هم دهان به دهان از مردم نقل شدن و تا به اینجا رسیدن، اما درمورد درستی هیچکدوم، دلیل قاطعی وجود نداره. ما تا اونجا که بتونیم همه این روایت ها و داستان هارو براتون شرح میدیم، قضاوت با خود شما.
کتاب های تاریخی میگن که جشن روز سیزده فروردین چندان سن و سال دار نیست و قدمتش نهایتا به دوران صفویه می رسه، اما اگه کتاب " از نوروز تا نوروز " کوروش نیکنام رو مطالعه کنین، متوجه میشین که جشن گرفتن این روز رو از رسوم زرتشتی ها می دونه و قدمتش رو 1800 سال قبل از میلاد مسیح تخمین می زنه، هرچند که در کتیبه های سامری و بابلی هم نشانه هایی از جشن مردم در روز سیزده فروردین و قدمت 4000 ساله این مراسم وجود داره، ازطرفی افسانه هایی هم هستن که میگن، پادشاه ایران، جمشید، روز سیزده بدر رو به طبیعت می رفته و جشن می گرفته.

سیزده بدر

سیزده، نحس یا خوش یمن ؟؟!!

همه ما فکر می کنیم که معنی واژه سیزده بدر رو می دونیم و اگه کسی ازمون بپرسه، احتمالا جوابمون این خواهد بود که: " خب این که معلومه، یعنی روز سیزدهم عید بریم بیرون و نحسی سیزده رو به در کنیم "، اما متاسفانه باید بگم که همه ما اشتباه می کنیم. این اشتباه شاید از اونجا سرچشمه می گیره که ما سیزده رو عدد نحسی می دونیم و فکر می کنیم که به طبیعت رفتن، بخاطر از بین بردن نحسی این روز هست. تقریبا هیچ فرهنگی وجود نداره که خالص باقی بمونه و همه چیز در گذر سالیان تحت تاثیر قرار می گیره، از اونجا که اجداد ما در سالیان خیلی دور، عدد سیزده رو خوش یمن می دونستن و نشونه پیروزی خدای باران بر اهریمن، شاید این ایده نحس بودن هم از یونانیان باستان یا اعراب گرفته شده. درمورد معنی اصلی سیزده بدر باید بگم که توی لغت نامه دهخدا گفته شده که " دَر " به معنی دشت و دامان هست و سیزده به در درواقع یعنی اینکه روز سیزدهم رو به سمت دشت و کوه بریم.

سیزده بدر

روز طبیعت

از بعد از انقلاب اسلامی، روز سیزده بدر یک نام دیگه هم داره، روز طبیعت. درواقع این روز برای همه ارگان ها روز تعطیل رسمی اعلام شده تا همه بتونن همراه با طبیعت این روز رو جشن بگیرن. هرچند که از قدیم این رسم بین مردم وجود داشته، اما متاسفانه چندین ساله که در روز طبیعت، با میزبان رفتار خوبی نمیشه و در حقش ظلم میشه. ما همچنان امیدواریم که همه مردم توی این روز، بیشتر با طبیعت دوست باشن و تمیز نگه داشتن طبیعت هم جزو رسوم ایرانی ها به حساب بیاد.

سیزده بدر
شما هم رای بدهید
رزرو آنلاین اقامتگاه
تور ها
فلای تودی

درباره نویسنده

بیشتر بخوانید

روز سیزده بدر | سیزده را همه عالم به در از شهر امروز

شایسته عسگریان ، یکشنبه 13 فروردین 1396

سیزده بدر، زمانی برای جمع شدن خانواده دور هم و میهمانی طبیعت. روز طبیعت را پاس بداریم.

نظرت چیه
0 دیدگاه و 0 رای ثبت شده است .
مرتب سازی :