دشت شیمبار

  • 4.8 / 5 بر اساس 5 رای
آدرس: ایران خوزستان مسجد سلیمان در 100 کیلومتری مسجد سلیمان
  • اشتراک گذاری
  • افزودن تصویر
  • افزودن نظر

درباره دشت شیمبار

شیمبار دشتی سرسبز در شمال شرق استان خوزستان و در مسیر جاده اندیکا به شهرکرد است. شیمبار در مسیر اصلی کوچ عشایر بختیاری از مناطق گرمسیری خوزستان به سوی کوهرنگ و مناطق سردسیری در استان چهارمحال و بختیاری هست. این دشت در فاصله 30 کیلومتری قلعه خواجه، 100 کیلومتری مسجد سلیمان و 225 کیلومتری اهواز جای دارد. دشت شیمبار از شرق به کوه دمه، از جنوب غرب به چال منار، از جنوب به کوه قلندر و کوه دلا و از شمال شرق به منطقه للروکتک و کوههای بلند و پربرف کینو و لیله متصل است.

پیکرشناسان زمین دلیل ایجاد دشت شیمبار را زمین لغزشی که در اواخر عصر یخبندان و نزدیک به 10000 سال پیش رخ داد، می دانند. از شواهد ریخت شناسی و ژئومورفولوژی دشت شیمبار چنین بر می آید که پس از این زمین لغزش، دریاچه بسیار بزرگی تا ژرفای 100 متر و چندین کیلومتر پهنا تشکیل گردید ولی سرانجام از طریق یک مسیر زیرزمینی در پل نگین آب دریاچه تخلیه شد. تمامی مردم ساکن شیمبار از قوم لر و ایل بختیاری و از طوایف موری، کتکی، للری، گمار و شیخ برون عالی هستند.

پوشش گیاهی منطقه از درختان بلوط، بادام کوهی، مهلو، ارزن، کیکم (افرا)، اسفندان، بنه، کلخنگ و جاز تشکیل شده است. دشت شیمبار پوشیده از درختان خودرو مانند توت، سیب، انگور، انجیر و جاز هست. حیات وحش آن هم در گذشته چنان مملو از خرس، پلنگ، گرگ، کفتار، گله های گراز و پرندگان عظیم الجسه مانند عقاب و کرکس بود که کمتر کسی جرئت ورود به قلب جنگل شیمبار را داشت. متأسفانه امروزه به علت حضور شکارچیان غیرقانونی حیات وحش و چرخه اکوسیستم این دشت تضعیف شده است.

مردمان شیمبار و نواحی آن از ایلات کوهنشین بختیاری محسوب می شوند و قرنهاست به کار دامداری و کشاورزی مشغول هستند که خود اساس نوع زندگی و ممر معیشت آنها است. امروزه به علت کمی نزولات آسمانی، فقر مراتع، گرانی علوفه و بیماری گسترده درختان بلوط نگهداری و پرورش احشام کاری بسی دشوار و پر هزینه است که کفاف مخارج زندگی آنها را نمی دهد. کار زراعت هم به علت دیم کاری و کوهستانی بودن منطقه در درجه دوم قرار دارد. پیچ و خم آب هایی که از کوهستان ها جاری می شود و زمین های شیب دار کار آبیاری و زراعت مکانیزه را با سختی مواجه کرده است. صنایع دستی و تولیدات دامی و سوغات محلی منطقه عبارتند از چوقا بافی، گلیم باقی، قالی بافی، دوختن لباس های محلی، پنیر محلی، کشک، قارا، عسل و نان تیری.

با تعدادی از زیباترین مناطق دیدنی ایران آشنا شوید
مسلم علیمحمدی ، چهارشنبه 21 تیر 1396

با ما در مقاله زیباترین مناطق دیدنی ایران همراه گشته تا شما را با شماری از محبوب ترین مناطق دیدنی ایران آشنا کنیم.

نمایش بیشتر
شما هم رای بدهید
رزرو آنلاین اقامتگاه
تور ها
نظرت چیه
5 دیدگاه و 5 رای ثبت شده است .
مرتب سازی :
    • 4 بهمن 1399

    باسلام لطفا یه شماره تلفن بنویسید تو صفحه تون شاید کسی سوالی در مورد مکان ورزرو داشته باشه

    • 3 فروردین 1398

    بهشت گم شده ایران

    • 9 آذر 1397

    شیمبار عشق منه

  • 7 نظر
    • 19 اسفند 1394

    اگر میخواهید طبیعت بکر و ارام ببینید،این جغرافیا،انتخابی عالی است.سالها قبل،یک هفته این منطقه رو پیاده روی کردم.روزهاش چشم نواز و شبهاش دلنشینه.امیدوارم طبیعتش دست نخورده باقی مانده باشه،امیدوارم...

  • 87 نظر
    • 12 اسفند 1394

    ایران ما زیباست😉😉😉😀😁😊☺