لیست تورها تبریز

مرتب سازی بر اساس:
60%
پیدا نشد

تور تبریز

،Saturday, February 24, 2024

با ما در مقاله معروف ترین جاذبه های دیدنی تبریز همراه شوید تا شما را با تعدادی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری تبریز آشنا کنیم.

نمایش بیشتر

تور تبریز

سرنخ های کتاب مقدس که به رودخانه آجیچای اشاره دارد، شهر تبریز را در دروازه های بهشت قرار می دهد. شهر تبریز با اینکه بسیاری از گنجینه های تاریخی خود را از دست داده است با این حال همچنان چون الماس می درخشد. فرهنگ غنی، فرش های معروف، حمام های عمومی تمیز و منحصر به فرد، ارتباطات حمل و نقل بسیار عالی که همگی مقدمه ای کامل برای معرفی شهذ تبریز هستند.
این شهر پرجمعیت ترین شهر در شمال غربی کشور ایران که به تاریخ اش شهرت دارد. هنگامیکه این شهر محل توقف بازرگانان و تاجرانی بود که در مسیر ابریشم میان ایران و اروپا، توقف می کردند. شهر تبریز به عنوان یک پایتخت به امپراطوری بسیاری چون مغول ها، گروه های قبیله ای ترکمن و صفویان رقیب اصلی عثمانی ها در قرن 17 بوده متصل بوده است. این شهر امروزه درگیر مدرنیته شده با ان خیابان های گسترده و وسیع، باغ های عمومی و دانشگاه که در قرن گذشته به شهر اضافه شده اند. امروزه شهر تبریز به عنوان پایتخت استان آذربایجان شرقی خدمت می کند و یک مرکز مهم صنعتی برای کشور ایران باقی مانده است.
شهر تبریز خود از کلان شهرهای ایران است و سومین شهر بزرگ کشور بعد از تهران و مشهد شناخته می شود. با توجه به مسجد کبود که از مهم ترین جاذبه های تاریخی تبریز است قدمت شهر را تا 4500 سال برآورد کرده اند.
شهر تبریز به عنوان شهر اولین ها، شهر بدون گدا، شهر زیرگذر و روگذرها، امن ترین شهر ایران، دومین شهر صنعتی کشور و البته یکی از مهم ترین شهرهای مهاجرپذیر ایران شناخته می شود.
در این شهر تاریخی محصولاتی چون فرش، ماشین آلات کشاورزی، موتور سیکلت و منسوجات توسعه یافته و باعث شهرت شده اند.
شهر تبریز در سال 2018 به عنوان توریستی ترین شهر ایران انتخاب شد و فرهنگ و تاریخ جذاب آن به خوبی از مسافران استقبال کردند. در حال حاضر می توان گفت بهترین بازار تاریخی اران در این شهر قرار دارد و معماری زیبا و مبهوت کننده آن همه را جذب می کند.
متاسفانه بسیاری از آثار تاریخی شهر تبریز در طول زمان از طریق تهاجم، حکومتداری بد و البته بلاهای طبیعی تخریب شدند اما آنچه که از آثار باقی مانده شاهکارهای معماری و بی نظیر هستند که از جمله مهم ترین آثار همان بازار تاریخی شهر تبریز است که از مهم ترین مراکز تجاری در جاده ابریشم شناخته می شده است.
در دوران مدرن نیز، تبریز نقش مهمی در انقلاب مشروطه ایران و انقلاب اسلامی ایفا کرد. به خصوص با توجه به درصد بالای بومیان آذربایجانی که زبان آذربایجانی را به عنوان زبان اول خود می دانند و قبول دارند.

تاریخچه شهر تبریز

در کتاب تاریخ ایران قید شده است که تبریز در اوایل دوران ساسانی یعنی بین سده های 3 و 4 میلادی، بنا شده است. شهر تبریز بر روی خرابه های شهر تورژ بنا شده است و تورژ یکی از با اهمیت ترین مراکز بازرگانی منطقه بوده و به عنوان پل ارتباطی میان شرق و غرب اهمیت داشته است. احتمالا تبریز در سده 4 میلادی ویران شده بوده و در زمان حمله اعراب بیش تر از دهکده ای کوچک نبوده است. در زمان فتح آذربایجان به دست مسلمانان در سال 22 هجری توجه آنها بیشتر به سمت اردبیل بود و نامی از تبریز در فهرست شهرهایی که مرزبان پارسی از آن ها سربازگیری کرده بود، نیامده است. در دوران ایلخانان تبریز به اوج شکوفایی خود رسید. اباقا خان دومین پادشاه از سلسله ایلخانان تبریز را پایتخت قلمرو این سلسله برگزید و حکمرانی خود را بر قلمرویی از نیل تا آسیای مرکزی در این شهر ادامه داد. دوران شکوه تبریز در سلسله های تیموریان، قراقویونلوها و اوایل سلسلهٔ صفویه ادامه یافت. در اواخر دوران صفویان این شهر دچار خسارات فراوانی شد. در زلزله مهیبی در 1721 میلادی 80 هزار تن از ساکنان این شهر کشته شدند. در اشغال مجدد شهر توسط عثمانی ها ما بین سال های 1724 1725 میلادی حدود 200 هزار تن از مردم این شهر بدست قوای عثمانی کشته شدند. این بلایای متعدد باعث شدند تا در اواخر قرن هیجدهم میلادی تبریز با جمعیتی سی هزار نفری به شهر ارواح تبدیل شود. با آغاز دوران قاجار این شهر دوباره مورد توجه قرار گرفت. تبریز در دورهٔ قاجاریان به عنوان ولیعهدنشین این سلسله انتخاب شد. با آغاز جنگ های ایران و روسیه در این دوران، تبریز یکی از اهداف قوای روس به شمار می رفت. روس ها سرانجام در سال 1826 میلادی تبریز را به تصرف خود درآوردند. با امضای توافقنامه صلح بین ایران و روس شهر تبریز دوباره به دست نیروهای ایرانی افتاد. در آرامش پس صلح عباس میرزا، ولیعهد وقت و والی آذربایجان، شروع به اصلاحات گسترده و مدرن سازی در شهر نمود. او نقشه جدیدی از شهر تهیه کرد و به بازسازی تبریز پرداخت. عباس میرزا سیستم پستی و سیستم مالیاتی نوینی را در این شهر بنیان نهاد و همچنین مدرن سازی نظامی ارتش ایران و صنایع مرتبط با آن در این شهر آغاز شدند.