لیست تورها سنندج

مرتب سازی بر اساس:
60%
پیدا نشد

تور سنندج

،Friday, March 22, 2024

با راهنمای سفر به مناطق غربی ایران همراه باشید تا شما را با دیدنی های معروف شهرهای غربی ایران آشنا کنیم.

نمایش بیشتر

تور سنندج

در میان زیبایی های شهرهای غربی ایران که هریک چون گوهری می درخشند، شهر سنندج در استان کردستان درخشش دیگری دارد. گاهی اوقات سفر به شهری که مردمش به صفا و صداقت مشهورند، می تواند برای گردشگران داخلی و خارجی دارای جذابیت باشد. زندگی و گذران تعطیلات در سنندج و در میان آداب و رسوم مردم کرد، برای هر فردی که تاکنون شهرهای بسیاری را زیر پا گذاشته است، تازگی خواهد داشت و به گنجینه سفرهایش مفهومی متفاوت می بخشد.

آشنایی مختصر با شهر سنندج

شهر سنندج که به عنوان مرکز استان کردستان شناخته می شود، بیست و سومین شهر بزرگ ایران و دومین شهر بزرگ کردنشین بوده که در سال های گذشته با جذابیت های بی نظیری که دارد، گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را به تماشای زیبایی هایش فراخوانده است. گویش کردی برای مردم سنندج بیش از سایر شهرهای کردنشین ایران دارای اهمیت و ارزش هست و چنان در میان کاشانه های آنان رسوخ کرده که دیگر نمی توان به مانند گوشت از استخوان، آن را از مردم جدا کرد. مردم کرد زبان این شهر، به فعال بودن معروف هستند و اصیل و استوار هستند. اهالی این شهر در زمینه تولید فرش، چرم، محصولات پوستی پردازش شده، برنج خرد شده، شکر تصفیه شده، نجاری، پارچه پنبه، متال، کارد و چنگال سازی فعالیت دارند و به این واسطه گذران عمر می کنند. سنندج به نوعی مهد سنی های ایران به حساب می آید و در اعیاد و جشن ها، آن ها با پوشیدن لباس های خوش طرح و رنگ کردی جلوه ای تازه به شهر می بخشند.

مروری بر تاریخچه سنندج

شهر سنندج در زمان های گذشته بخشی از قلمرو خاندان اردلان (نسبت داده شده به سلسله پادشاهی ساسانی) بوده که عمر فرمانروایی آن ها دوام چندانی نداشت. سران ایل اردلان یکدیگر را دشمن می پنداشتند و به همین خاطر، نزاعی بی پایان در بین آنان وجود داشت. به مرور زمان، جنگ ها و کشمکش های داخلی باعث شد تا سنندج تکه تکه شود. این سرزمین چند پاره، سرانجام به دست خاندان زند افتاد و مدتی به عنوان پایگاه رسمی آن ها شناخته شد. بعد از انقراض سلسله زندیه و با روی کار آمدن پادشاهان قاجار، سنندج رنگ و بوی تازه ای به خود گرفت. آقا محمدخان قاجار، شیوه جدیدی را برای مدیریت کشور پیش گرفت و به خاطر خدمات بی پایان ایل اردلان به خاندان قاجار، تصمیم گیری و اداره امور سنندج را به خسروخان اردلان واگذار کرد که پس از او امان الله خان اردلان، پسرش راه پدر را ادامه و اقدامات عمرانی بسیاری را در سطح شهر انجام داد. همانطور که در قبل گفتیم، خاندان اردلان با یکدیگر دشمن بودند و به همین خاطر سرانجام مدیریت شهر سنندج به دست غلام خان، آخرین بازمانده ایل اردلان افتاد و او هم با کارهای نادرست خود به عمر خاندان اردلان پایان داد. در دوره پهلوی و حاکم شدن رضا خان بر ایران، نظم و آرامش در سنندج حاکم و سرانجام به عنوان مرکز استان کردستان شناخته شد.

با هر سلیقه ای که سفر به شهر سنندج را انتخاب می کنید، این شهر می تواند به مانند سایر شهرهای کرد زبان ایران قسمتی از دیدنی های خود را برای شما به نمایش بگذارد. سفر به این شهر زیبا به گردشگران داخلی و خارجی بسیاری توصیه شده و همانطور که در سفرنامه های آنان مشاهده می شود، از سفر خود پشیمان نیستند و آن را به دیگران هم پیشنهاد می کنند.