حمام خان

  • 4.6 / 5 بر اساس 8 رای
آدرس: ایران کردستان سنندج میدان انقلاب، ضلع شمالی بازار سرپوشیده، کنار مسجد داروغه
  • اشتراک گذاری
  • افزودن تصویر
  • افزودن نظر

درباره حمام خان

حتما تا به حال برایتان پیش آمده که از بودن در بناهای تاریخی خصوصا حمام های قدیمی بترسید. البته این مسئله به دوران کودکی و داستان هایی که بزرگترها درباره اجنه برایمان تعریف کرده اند، مربوط می شود. اندکی شجاعت به خرج دهید و به دیدار نمونه بی نظیری از این گونه بناها یعنی حمام خان بروید که بی نهایت زیباست و دیدگاه شما نسبت به حمام های تاریخی و قدیمی را قدری متعادل تر کرده و از ترس شما می کاهد.

تاریخچه حمام خان

حمام خان در شهر سنندج، بنایی تاریخی و دیدنی در مجاورت مسجد داروغه بوده که از گذشته های دور تا به امروز با بازار سرپوشیده سنندج ارتباط تنگاتنگی داشته است. این حمام در مرکز محله های باستانی شهر قرار داشته و همین امر بر محبوبیت آن در بین گردشگران داخلی و خارجی می افزاید. حمام خان یکی از مکان های تاریخی شناخته شده شهر سنندج هست که در دوران حکمرانی امان الله خان اردلان، در سال 1220 هجری قمری ساخته شد. حمام خان، پس از ساخت متحمل آسیب های بسیاری شد و همین امر آن را از حالت اولیه خود خارج کرد. به همین خاطر، در دوران حکومت فرهاد میرزای معتمدالدوله، این مکان مورد بازسازی قرار گرفت و تزئینات آهکی بدان اضافه شدند. حمام خان سنندج در تاریخ 25 اسفند 1378، تحت مالکیت سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت و تا به امروز تلاش شده تا از این اثر تاریخی به بهترین شکل ممکن حفاظت شود.

معماری و تزئینات حمام خان

حمام خان سنندج به سبک حمام های ایرانی طراحی و ساخته شده و دارای بخش های مختلفی نظیر سردر ورودی، هشتی، سربینه (حمام سرد)، میان در، بینه (حمام گرم)، خزینه، خلوتی، سرویس های بهداشتی و آب انبار اضافی هست. ترکیب بندی فضاهای حمام به همراه آب نماهای زیبا و استفاده از آب قنات برای استفاده، از مواردی بوده که سبب محبوبیت روز افزون این بنا در بین گردشگران داخلی و خارجی شده است. در دو سکوی این حمام دو آب نما وجود داشته که به احتمال زیاد در حین عملیات مرمت حمام کشف شده اند. به طور کلی، حمام در بخش سرد دارای سه آب نما، در بخش حمام گرم دارای دو آب نما و در هر یک از خلوتی ها دارای آب نمایی مجزاست. کف حمام از سنگ مرمر خوش تراش پوشیده شده و سقف تمام فضاهای داخلی از ترکیب طاق و گنبد ساخته شده که همین امر سبب افزایش مقاومت بنا در برابر بلاهای طبیعی شد. هنر کاشیکاری ایرانی از هنرهای اصیلی هست که در ساخت حمام خان کاربرد داشته است. کاشی های این بنا که از بهترین نوع انتخاب شده اند، زیباترین طرح و رنگ را دارا هستند. نقاشی های کاشی ها شامل طرح حیوانات و گیاهان خصوصا طاووس بوده و نشان از ذوق و سلیقه معماران و سازندگان حمام تاریخی خان دارند.

دسترسی به تاکسی دارد
دسترسی به اتوبوس دارد
شما هم رای بدهید
رزرو آنلاین اقامتگاه
نظرت چیه
2 دیدگاه و 8 رای ثبت شده است .
مرتب سازی :
  • 64 نظر
    • 2 دی 1393

    نقش و نگارش تحسین برانگیزه آفرین

    • 23 آذر 1393

    Che tarhaye ghashangi