عربستان سعودی | Saudi Arabia
عربستان سعودی که بزرگترین کشور در غرب آسیاست از شمال با عراق، اردن و کویت، از شرق با امارات متحده عربی، قطر و خلیج فارس، جنوب شرق با عمان و از جنوب با کشور یمن همسایه است. این کشور محل تولد اسلام است و همین طور جایگاه های مهم دینی مسلمانان چون کعبه، مسجد پیامبر و آرامگاه پیامبر اسلام نیز در این کشور قرار گرفته است. عربستان سعودی بزرگترین کشور در غرب آسیا و دومین کشور بزرگ عرب نشین بعد از الجزایر است. عربستان سعودی یک سلطنت مطلقه است و به شدت تحت تاثیر وهابیت قرار دارد همین طور این کشور بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنندگان نفت در دنیا شناخته می شود و بیشترین ذخایر نفت جهان را دارا می باشد. ثروت نفت باعث شده است تا این کشور سلطنتی بیابانی به یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا تبدیل شود. همچنین این کشور دارای ششمین ذخایرگاز طبیعی بزرگ جهان است.
عربستان سعودی بیشتر از 27 میلیون جمعیت دارد که فقط 16 میلیون آنها شهروند این کشور هستند و مابقی را اتباع خارجی تشکیل می دهند. حدود 75 درصد از این وسعت را بیابان های خشک و بی آب و علف پوشانده اند و سه صحرای بزرگ «صحرای نفوذ»، «بیابان دهنا» و «ربع الخالی» مهم ترین کویرهای عربستان هستند.
تاریخ
مردم عربستان پیش از اسلام زندگی نخستین داشتند و قبیله های عرب برای امرار معاش خود به دامداری وابسته بودند. طبق ایه های قرآنی این سرزمین از زمان ساخته شدن کعبه به دست ابراهیم مورد توجه خداپرستان بود. در زمان بت پرستی نیز در این سرزمین بت های بزرگی نگهداری می شد و با تولد محمد شبه جزیره عربستان مرکز پایه گذاری تمدن بزرگ اسلامی شد. دین اسلام در زمان زندگانی محمد تقریباً در همه شبه جزیره عرب رواج یافت. پس از مرگ محمد، خلافت توسط ابوبکر، عمر بن خطاب، عثمان بن عفان و علی بن ابی طالب ادامه یافت. در این زمان، حکومتی همراه با قانون ها و مقررات بوجود آمده بود که رونق آن در سراسر جهان شهرت یافت.
پادشاهی سعودی
حکومت پادشاهی سعودی در سال 1750 میلادی به وسیله محمد بن سعود پایه ریزی شد. پس از وی ملک عبدالعزیز با پشتیبانی شیخ محمد بن عبدالوهاب، شهر ریاض را به تصرف درآورد. در زمان عبدالعزیز، استان عسیر، تهامه، حجاز، عمان، احساء، قطیف، زیاره، بحرین، وادی الدواسر، الخرج، محمل، وشم، سُدَیر، استان قصیم، المجمعه، منیح، رنیّه و تربة تحت تصرف وهابیان درآمد. سعود بن عبدالعزیز کشور گشایی های وهابیان را در شبه جزیره عربستان تا خلیج فارس ادامه داد. در زمان ابراهیم بن سعود، عربستان از مصر شکست خورد و طوسون پاشا، فرمانده سپاه مصر، مکه را فتح کرد. اما نتوانست در مدینه پیشروی کند و به قاهره بازگشت.
نخستین تلاش در زمینه برپایی دوباره فرمانروایی آل سعود توسط مشاری بن عبد الرحمن بن حسن بن مشاری آل سعود بود. پس از وی ترکی بن عبدالله آل سعود، ریاض را اشغال کرد. فیصل بن ترکی بن سعید ایجاد فرمانروایی دوم آل سعود را اعلام نمود. خالد بن سعود بن عبد العزیز آل سعود به فرمانروایی نجد منصوب شد اما عرب ها او را از ریاض بیرون کردند. در دوران فرمانروایی عبدالله بن ثنیان بن ابراهیم آل سعود، مصر ارتش خود را از عربستان فراخواند. عبدالله بن فیصل بن ترکی بن عبدالله آل سعود با همدستی قبیله عجمان و سعود به بخش احساء حمله کرد. سعود بن فیصل بن ترکی آل سعود، قطیف را دوباره به سرزمین های سعودی افزود. عبدالرحمن بن فیصل به درگیری با فرمانروایی آل رشید پرداخت و سرانجام از آن ها شکست خورد و فرمان روایی دوم سعودی نیز از بین رفت.
فرمانروایی سوم سعودی را ملک عبدالعزیز بنیان نهاد و از 1902 تا 1953 حکومت کرد. پس از مرگ عبدالعزیز، پسران دیگرش با نام های سعود بن عبدالعزیز (حکومت 1953 1964) فیصل بن عبدالعزیز (حکومت 1964 1975) و خالد بن عبدالعزیز (1975 1982) و فهد بن عبدالعزیز (حکومت 1982 2005) در پی یکدیگر به پادشاهی رسیدند. فهد بن عبدالعزیز لقب خادم الحرمین الشریفین را برای خود برگزید. وی برای گسترش آیین وهابیت کوشش بسیار نمود و روابط و مناسبات سیاسی با جهان غرب ایجاد کرد. با مرگ فهد، برادرش عبدالله بن عبدالعزیز به پادشاهی عربستان رسید. عبدالله در 23 ژانویه 2015 میلادی درگذشت و برادر و ولیعهد وی سلمان بن عبدالعزیز آل سعود به پادشاهی رسید.
شهر های عربستان سعودی
پایتخت و برگترین شهر این کشور ریاض نام دارد. ریاض یا الریاض، به معنای گلزار و جایی که در آن بوی گل بسیار باشد، مرکز استان ریاض است. این شهر که بر ویرانه های شهر حجرالیامه ساخته شده است و قبایلی که در آن زندگی می کردند، از پیش از اسلام در آنجا سکونت داشند، امروزه یکی از بهترین و پر رونق ترین شهرهای کشور عربستان سعودی است که از موقعیت استراتژیک سیاسی خاصی برخوردار است. ریاض که مرکز سیاسی عربستان به شمار می رود مقر کاخ های پادشاهی این کشور است و در حال حاضر نزدیک به شش میلیون نفر جمعیت دارد.
مکه نه تنها از شهرهای مهم عربستان سعودی است، بلکه از مهم ترین شهرهای دنیا نیز شناخته می شود. دور تا دور این شهر را رشته کوه های حجاز پوشاندن و در واقع در دره ای بین کوه ها واقع شده و آب و هوایی گرم و خشک دارد. مکه به دلیل داشتن کعبه یا همان خانه خدا که قبله گاه تمام مسلمانان در سرسر دنیاست و همچنین به دلیل اینکه زادگاه پیامبر اسلام است، مقدس ترین شهر دنیای اسلام شمرده می شود.
جده ، شهری بر کرانه دریای سرخ که به عروس دریای سرخ ملقب است، پایتخت اقتصادی و گردشگری عربستان سعودی شناخته می شود. شهر جده بزرگترین شهر عربستان بعد از ریاض است و منشا این شهر به 3000 سال پیش بر می گردد که توسط مجموعه ای از ماهیگیران که بعد از توقف صید در این مکان استقرار یافتند، نامگذاری شد.
و اما شهر مدینه که معنای آن شهر پیامبر است، از زمان هجرتگاه رسول خدا به این شهر، مرکز اصلی تاسیس حکومت اسلامی شد و بعد از این اتفاق، نام آن از یثرب به میدنه النبی تغییر کرد. مدینه دومین شهر مذهبی مسلمانان در عربستان است که در پانصد کیلومتری شمال شرقی مکه قرار گرفته و در گذشته نیز محل سکونت امامان شیعه بوده است. مساجدی که به دست پیامبر بنا شده، مرقد پیامبر ، قبرستان بقیع و دیگر مکان های مقدس زیارتی در مدینه قرار گرفته اند و بخشی از مقصد زیارتی در سفر حج و عمره مورد بازدید مسلمان قرار میگیرد.
کارهایی که میشه انجام داد عربستان سعودی
گردشگری عربستان سعودی
عربستان، زادگاه و خانه معنوی اسلام که از سخت ترین مکان ها جهت بازدید در جهان شناخته می شود و برای کسانی که وارد آن می شوند، سنگ مدائن صالح بزگترین گنج آن می باشد. برای مسلمان دیدن مکه و مدینه بزرگترین اتفاقی است که می توانند تصور کنند. در این کشور جاذبه های مذهبی کنار جاذبه های تفریحی و همین طور تاریخی وجود دارد تا بتواند مسافران را شگفت زده کند.
ابتدا به مکه بروید
مکه از مهم ترین شهرهای جهان است و به دلیل داشتن کعبه یا همان خانه خدا که قبله گاه تمام مسلمانان در سرسر دنیاست و همچنین به دلیل اینکه زادگاه پیامبر اسلام در آن می باشد، از مقدس ترین شهر دنیای اسلام شمرده می شود. خانه خدا و قسمت های مختلف آن از دیدنی های شهر مکه شناخته می شوند و نه تنها زائران را به سمت خود می کشانند بلکه گردشگران و مسافران زیادی جهت بازدید و اشنایی به آن مراجعه می کنند. اگر زائر باشید و با کاروان به این مکان مقدس پا بگذارید توسط آن ها راهنمایی شده که چگونه مراسم را به جا آورده و از کدام نقاط دیدن کنید. اما در کل می توان گفت که باید اول از همه اشاره به کعبه داشته باشیم که خانه خداورند بر روی زمین و از مقدس ترین مکان های دنیای اسلام شناخته می شود. از دیگر قسمت های مهم به این خانه می توان به حجر اسماعیل، رکن یمانی، حطیم، ناودان طلایی و حجرالاسود اشاره کرد.
بزرگترین و زیباترین مسجد دنیا را ببینید Grand Mosque
مسجد الحرام، مسجد و قبله گاه مقدس مسلمانان در شهر مکه است که بنا بر آموزه های اسلام هر انسان و موجود زنده ای که وارد آن شود، کاملا در امان است و نباید هیچ نوع آسیبی به آن برسد. این مسجد در طول تاریخ اسلام بسیار گسترش و تزئین یافته و خانه زیبا و مقدس خدا یعنی بیت الله الحرام در آن قرار گرفته است. بنابر آیاتی از قرآن و روایات امامان شیعه، خانه کعبه نخستین و مقدس ترین بنا و اولین مسجدیست که بر روی زمین ساخته شده است. مسجد الحرام زیباترین، مقدس ترین و آرامش بخش ترین مسجد مسلمانان در سراسر دنیاست.
سرزمین منا
سرزمینی در 5 کیلومتری شرق شهر مکه که بیشترین اعمال حج آنجا برگزار می شود. در وجه نامگذاری منا اختلافاتی وجود دارد مثلا برخی می گویند هنگامی که جبرئیل خواست از آدم جدا شود به وی گفت «تمَن» از خدای خود چیزی بخواه؛ آدم گفت: «اتمنی الجنه» (بهشت را آرزو دارم)؛ و به نقلی جبرئیل به حضرت ابراهیم چنین پیشنهادی کرد، او آرزو کرد ای کاش به جای اسماعیل، خداوند قربانی شدن گوسفندی را بپذیرد. بنابراین، چون این دو ماجرا هر دو در همین سرزمین اتفاق افتاد، به آن «مِنی» گفته اند، یعنی سرزمین تمنا و آرزوی آدم و ابراهیم. رمی جمرات در مِنا از مهم ترین ارکان اعمال ایام تشریق است و در روایات آمده که ابلیس برای بار اول در جمره عقبه خود را بر حضرت ابراهیم نمایاند و آن حضرت با سنگریزه هایی او را از خود دور ساخت، و ابلیس دیگر بار در جمره وسطی و اولی راه را بر او بست و ابراهیم بار دیگر او را با پرتاب سنگ گریزان کرد و ابلیس به هنگام فرار به سرعت گریخت و جمره و اِجمار به معنای شتاب کردن و گریختن است؛ زیرا شیطان در این مکان از برابر ابراهیم گریخت، و لذا افراد باید در این محل با رمی جمره و انداختن سنگ بر شیطانِ ظاهر، شیطانِ درون را هم سرکوب کنند تا نفسِ آنان از شیطان پیروی نکند. از دیگر وظایف حاجی در مِنا ذبح قربانیست، در همان مکانی که ابراهیم، اسماعیل خویش را به قربان گاه برد تا به فرمان ایزدی امتحان سختی را پس دهد. روز دهم ذی الحجه 1436 هجری قمری مصادف با دوم مهر 1394 هجری شمسی و همزمان با عید قربان، به دلیل بی کفایتی و مدیریت غلط رژیم سعودی در برگزاری مراسم «رمی جمرات»، نزدیک به پنج هزار نفر از حجاج کشورهای مختلف به خصوص بیش از 460 ایرانی کشته شدند. در این ماجرا حکام سعودی در اظهار نظری عجیب، »قضا و قَدَر» را عامل وقوع این فاجعه بزرگ برشمردند و ضمن برخورد بسیار بد با مجروحان و بی احترامی به پیکر جان باختگان، بابت این واقعه عذرخواهی نیز نکردند!
شهر مدینه را بگردید
شهر مدینه که معنای آن شهر پیامبر است از زمان هجرتگاه رسول خدا به این شهر، مرکز اصلی تاسیس حکومت اسلامی شد و بعد از این اتفاق، نام آن از یثرب به مدینه النبی تغییر کرد. مدینه دومین شهر مذهبی مسلمانان در عربستان است که در پانصد کیلومتری شمال شرقی مکه قرار گرفته و در گذشته نیز محل سکونت امامان شیعه بوده است. مساجدی که به دست پیامبر بنا شده، مرقد پیامبر ، قبرستان بقیع و دیگر مکان های مقدس زیارتی در مدینه قرار گرفته اند و بخشی از مقصد زیارتی در سفر حج و عمره مورد بازدید مسلمان قرار میگیرد.
مسجدالنبی را ببینید
مسجد النبی مسجدی زیبا و دیدنی که در قلب شهر مدینه قرار گرفته و بعد از مسجد قبا دومین مسجدی است که پیامبر آن را بنا کرده است. درون این مسجد 81 در و 27 قبه به شکل زیبا و دایره ای وار وجود دارند. فضای داخلی این مسجد تزئینات زیبایی دارد و اطراف آن با مرمر و سنگ های قرمز ساخته شده است. درون این مکان ستون های مختلف و آینه کاری شده به همراه چندین محراب که: محراب نبوی، محراب عثمانی و محراب سلیمانی بوده و همه آنها نیز با طلا ساخته شده وجود دارند.
به قبرستان بقیع بروید Al-Baqi' Cemetery
گذشته تاریخی این مکان به پیش از اسلام برمیگردد اما زمان و قدمت این مکان دقیق مشخص نیست. قبرستان بقیع بعد از هجرت مسلمانان به مدینه، تنها قبرستان مسلمانان بوده و قبل از آن اهالی مسلمان اجساد خود را در قبرستان های بنی حرام و بنی سالم و بعضی ها در خانه خود دفن میکردند. قبرستان بقیع یکی از مقدس ترین مکان ها در مدینه و مدفن امامان و اصحاب پیامبر اکرم است. امام جعفر صادق (ع)، عموی پیامبر (عباس ابن عبدالمطلب)، فاطمه بنت اسد مادر امام علی (ع)، امام حسن مجتبی (ع)، امام زین العابدین (ع)، امام محمد باقر (ع)، دختران پیامبر ( رقیه ، زینب ، ام کلثوم )، همسران پیامبر، اسماعیل (فرزند امام جعفر صادق) و ام البنین (مادر حضرت ابوالفضل العباس) و در کل 24 نفر از خاندان پیامبر در این قبرستان دفن شده اند. قبرستان بقیع در قرن گذشته دارای گنبد و بارگاه بود اما به دستور سعودی ها تخریب شده است.
مسجد قبا Quba Mosque
مسجد قبا در اسلام اولین مسجدی است که توسط پیامبر، سنگ بنای آن بنا شده و همچنان بعد از قرن ها همان صلابت و شکوه را حفظ کرده است. قبا بعد از مسجد النبی مهمترین مسجد به شمار میرود و از جاذبه های مهم مذهبی در کشور عربستان سعودی شناخته می شود. این مکان در جنوب غربی مدینه قرار دارد و فاصله آن تا مسجد النبی حدود سه و نیم کیلومتر است. این مسجد بارها و بارها بازسازی شده و در همان دوران دیواره ها و سنگ های اطراف آن ساخته و تکمیل شده است.
نکات سفر
اگر قصد کمپ زدن و شب ماندن در صحرای عربستان را دارید حتما لباس های گرم و پتو همراه داشته باشید چون دمای هوا در روز بسیار متغیر است نسبت به شب. همچنین وجود یک تلفن همراه ضروری است حتی اگر امکان استفاده از آن را نداشته باشید.
قبل از تصمیم قطعی در رابطه باکمپینگ، وضعیت آب و هوا را بررسی کنید زیرا یک طوفان می تواند نابودتان کند و نجات شما در میلیون ها مایل ماسه غیرممکن می شود.
-
رزرو شبی 2,500,000 تومانخانه روستایی دوخوابه دیلانشین
-
رزرو شبی 620,000 تومانخانه سنتی یکخوابه در روستای دشه
-
رزرو شبی 1,500,000 توماناقامتگاه عمو سلطان در چالوس
-
رزرو شبی 2,500,000 تومانسوئیت های صخره ای تورال در کندوان
-
رزرو شبی 1,500,000 توماناقامتگاه نیاکان
-
رزرو شبی 1,100,000 تومانباغ ویلا هیرکانی
از ایران میخوام بیام زیارت ،راه دسترسی آسان کدومه.