دریاچه صورتی استرالیا | دریاچه خوشرنگ در طبیعت

در فضای مجازی اینترنت ، دریاچه ای در ماه مارس و در استرالیا و قلب ملبورن، مورد توجه زیادی قرار گرفت . علتش تغییر رنگ آب دریاچه صورتی بود که انگار صحنه ای از داستان های علمی و تخیلی را به تصویر می کشید.اما واقعا این جا دیگر صحنه ای از فیلم تخلی نبود و پدیده ای کاملا و اقعی و طبیعی بود ، این دریاچه را می توان محل زیست موجودات تک سلولی به شمار آورد . این موجودات تک سلولی میکروب هایی هستند که علاقه ی شدیدی به نمک دارند و علت تغییر رنگ دریاچه استرالیا ایجاد رنگ دانه ای به نام کاروتنوئید می باشد که از طریق این میکروب ها تولید می شود. در ادامه با این دریاچه صورتی استرالیا بیشتر آشنا خواهید شد...

دریاچه ی صورتی، دریاچه ای شگفت انگیز در استرالیا

علت های علمی

زیست شناس پارک ویکتوریا مارک نورمن (mark norman) که مدیر این دریاچه صورتی استرالیا است می گوید که جدال طبیعت با ابزار الات و نیروها ی بشری چقدر زیبا می باشد که در آن طبیعت کاری انجام می دهد که هیچ یک ازفناوری بشری نمی تواند از عهده انجام آن کار برآید.طبق گفته نورمن در دریاچه استرالیا در زمانی که هوا گرم و خشک می شود این رویداد شگفت انگیز در این دریاچه دیده می شود ،و علتش شوری زیاد آب است که به دلیل تبخیر آب دریاچه صورتی استرالیا و به علت گرمای شدید صورت گرفته است که این شوری آب گاهی 8 تا 10 برابر آب اقیانوس ها می رسد.

دریاچه ی صورتی، دریاچه ای شگفت انگیز در استرالیا

فعالیت های باکتری های موجودر در آب دریاچه به علت بالا بودن غلظت نمک در آن بیشتر می شود و این باکتری ها با استفاده از نمک و نور خورشید رنگدانه های کاروتینوئید را تولید می کنند. این رنگدانه علت تغییر رنگ آب دریاچه استرالیا به رنگ صورتی می باشد.کار دیگر کاروتینوئید این است که از کلروفیل به عنوان یک فیلتر محافظت نماید، به این صورت که با نشستن بر روی سلول های کلروفیل مانند یک عینک آفتابی به آنها در ایجاد فتوسنتز کمک می نماید.به غیر از این دریاچه استرالیا موارد مشابه ای را نیز می توانید درسرزمین های خشک کشور استرالیا ببینید که به همین شیوه تغییر رنگ داده اند. پارک ملی ماری سان ست دیمبولا در ویکتوریا، هات الگوون و همچنین دریاچه هیلییر در غرب استرالیا از دیگر مکان های جذاب می باشند که می توانید این رخداد شگفت انگیز طبیعی را در آن مکان ها ببینید.

دریاچه ی صورتی، دریاچه ای شگفت انگیز در استرالیا

جانوران اطراف این مکان

 در اکثر نقاط دنیا مانند  اسپانیا ، سنگال ، شبه جزیره کریمه ، بولوی ، آذربایجان ، مکزیک و کنیا نیز می توانید مواردی شبیه این دریاچه به رنگ های قرمز و صورتی ببینید. جالب است بدانید که نمک و رنگ دانه های کاروتینوئید که در این مکان یافت می شود را برای استفاده به عنوان دارو و یا برای یک وع طعم دهندگی و ذوب کردن یخ نیز برداشت می کنند.میگوهایی که در برخی از این دریاچه های آب شور زندگی می کنند از جلبک های تولید کننده کاروتنوئید تغذیه می کنند و وقتی که انها را می خورند رنگشان صورتی می شود. طبق عقیده دکتر نورمن تغییر رنگ در این دریاچه استرالیا زنجیره غذایی ساکنان موجود در ان را نشان می دهد . فلامینگو ها نیز از این میگو های سرشار از کاروتنوئید تغذیه می کنند و این زنجیره غذایی همچنان ادامه دارد.یکی دیگر از این نوع دریاچه صورتی، لاس سالیناس د ترُبیخا (Las Salinas de Torrevieja) می باشدکه در روزهای گرم وقتی که غلظت نمک موجود در آب دریاچه زیاد می شود ، پذیرای فلامینگو ها و گونه های مختلف جانوران و گیاهان است . لاگونا کُلُرادا (Laguna Colorada) دریاچه ای در بولیوی می باشد که میزبان  فلامینگوهایی مانند بال آتشی جیمز و بال اتشی آندی که از گونه های نادر فلامینگو ها می باشند و در کمتر جایی می توان آن ها را مشاهده کرد. عمق آب درآن کم است ولی وسعت زیادی دارد و در پارک ملی ادواردو آوارورا آندییِن فونا روی ارتفاعات کوه آند قرار دارد این طبیعت شگفت انگیز مکانی مناسب برای زندگی  خزندگان ،شتر های بی کوهان امریکایی و روباه ها فراهم آورده است رنگ آب ان قرمز رنگ می باشد .

دریاچه ی صورتی، دریاچه ای شگفت انگیز در استرالیا

مواد معدنی اطراف دریاچه 

جلبک ها و مواد معدنی که در این دریاچه صورتی می باشد سبب شده که آب های این دریاچه استرالیا به رنگ های مختلفی دیده شود برای مثال . جلبک هایی مثل لاگونا ورده از نوع جلبک هایی است که باعث می شود که رنگ آب دریاچه به رنگ زمردی شود .برای بازدید از دریاچه صورتی در پارک وست گیت که تا مرکز شهر 0.8 کیلومتر فاصله دارد ، بهترین مسیر رانندگی کردن در امتداد پل و یا پیاده روی در این مسیر می باشد .اگر گذرتان به استرالیا رسید بهتر است در یک روز آفتابی و در وسط روز از این دریاچه با شکوه بازدید داشته باشید . چون بهترین زمان بازدید می باشد .برای مشاهده ترکیب آب های صورتی نیز می توانید در غروب آفتاب آن را به نظاره بنشینید . دریاچه ی آب شیرینی که در جلوی وردی درب پارک است نیز مکان مناسب برای بازدید می باشد، آب این دریاچه صورتی نمی باشد اما زیستگاه بیش از 140 گونه از انواع پرندگان مختلف است.

شما هم رای بدهید
رزرو آنلاین اقامتگاه
تور ها
فلای تودی

درباره نویسنده

بیشتر بخوانید

هفت دریاچه صورتی جهان | دریاچه های عجیب جهان

پگاه فراهانی ، چهارشنبه 20 دی 1396

آیا تا به حال نام دریاچه ی صورتی به گوشتان خورده است؟ با ما همراه شوید تا در این مطلب با این شگفتی های زیبا بیشتر آشنا شویم.

نظرت چیه
0 دیدگاه و 0 رای ثبت شده است .
مرتب سازی :